Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с джанти!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с джанти!

Здравейте,пробвах с търсачката,но не открих подобен проблем.Колата е 156 с оригинални джанти 16-ки с петте кръга,взех комплект джанти 15 пак оригинални за 156 с шесте кръга,монтирах ги и се оказа че опират..,проблема е ,че не мога да разбера къде...смъквах ги не се вижда да са опирали някъде,а се чува как удря особенно в завой-чува се и на 2 те джанти.Това е -не знам дали не са сменяни спирачните апарати гледам имат надпис Ате.

Първоначално публикувано от snikers_121 Покажи съобщение
    Здравейте,пробвах с търсачката,но не открих подобен проблем.Колата е 156 с оригинални джанти 16-ки с петте кръга,взех комплект джанти 15 пак оригинални за 156 с шесте кръга,монтирах ги и се оказа че опират..,проблема е ,че не мога да разбера къде...смъквах ги не се вижда да са опирали някъде,а се чува как удря особенно в завой-чува се и на 2 те джанти.Това е -не знам дали не са сменяни спирачните апарати гледам имат надпис Ате.
    Обърни внимание на болтовете,да не са дълги за 15-те ако са дълги може да опират отзад в главината
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Като слагах летните си гуми се получи едно чукане и стържене и ги накарах пак да свалят гумите и ми се оказа че за да спестят лепящи тежести са ми сложи ли обикновени и те ми чукаха в макферсона че джантата минава много близо.

това мога да ти дам като идея
      Last edited by tonov; d.m.y г., 21:11.
      1,8 16v TS 144кс,1998г

Comment

Първоначално публикувано от angel_1987 Покажи съобщение
        Като слагах летните си гуми се получи едно чукане и стържене и ги накарах пак да свалят гумите и ми се оказа че за да спестят лепящи тежести са ми сложи ли обикновени и те ми чукаха в макферсона че джантата минава много близо.
        това мога да ти дам като идея

Че минава близо-минава -имам същите съмнения но и може да са дълги болтовете,на ляв завой ми чука лявата,на десен дясната,на право е ок...
        Днес минах 10-тина килиметра,утре ще смъкна -не може при такова чукане дане се види къде е опирало.

Comment

Здравейте, имам подобен проблем като на колегата със същите джанти( и да не пускам нова тема)...та колата е 147 само че примен се чува едно стъргане и при натискане на спирачката спира, което ме навежда на мисълта че опира в апаратите. Някакви идеи защо така.
          Alfa Romeo 147 JTDm 8V '06

Comment

Вчера имах подобен проблем - оказаха се тежестите на джантите.Така че по-добре идете първо на добър гумаджия да ви види гумите.
            Alfa Romeo 145 1.3 boxer 90hp 95г. - ex
            Alfa Romeo 147 1.9 m-jet 150 hp 05г. - еx

Comment

Първоначално публикувано от todor82 Покажи съобщение
              Вчера имах подобен проблем - оказаха се тежестите на джантите.Така че по-добре идете първо на добър гумаджия да ви види гумите.
              Проблема е решен-точно тежестите на джантите ,просто трябва да се поставят 1 идея по навътре.Благодаря на всички,който помогнаха.

Comment

Колега, виж дали са стегнати всички болтове...

---------- Post added at 22:22 ---------- Previous post was at 22:20 ----------

Първоначално публикувано от georgi_pg Покажи съобщение
                Колега, виж дали са стегнати всички болтове...
                Ясно, не прочетох края

Comment

Да се включа и аз, за 15-ки лети джанти. При мен се чува тракане само на дясната джанта, при десен завой само. вдигнахме я на подемник и се вижда че е понадрана джантата аз също имам баланси точно на търканото. оставил съм я на майстора и утре ще пиша до къде сме я докарали.
                  P.S. На 17-ките тези проблеми ги нямах....
                  Last edited by MobbDeep; d.m.y г., 17:58.

Comment

Working...
                  X